HET PAULUSGILDE  

Vereniging van beeldende kunstenaars te Winssen (gem. Beuningen)

Activiteiten:

.

        Paulusgilde activiteiten 2018-19 

1. marathon, 8 maart 2019 : org.: Atty Hendrikse en Lucy van Amsterdam

2.  jaarexpo september 2019: org.: Antoinet Broeder, Monique Hilckman en 

      Leonoor Frederix.

3.  weekend Berg en Dal 12, 13 en 14 april 2019: org.: Nora Kleijn, Ineke Franke en                                      Theo Goldsmid

 4.  Noodschuur 2019: org.: Francien van Sommeren m.m.v haar man Theo

 5.  Zaterdagochtend: org.: Bep Janssen. Vrije inloop. 

Bij mooi weer vanaf voorjaar 2019 buiten tekenen, verzamelen bij Piet Snellaars die koffie vooraf serveert en soep na afloop.

6.  Uitleen gemeente West Maas en Waal 2018-19: org.: Ruud Schackman

________________________________________________________________________

Dickens- dag zondag 16 december in Druten

  • JAAREXPOSITIE 2018 IN DE NOODSCHUUR   EN MAAKTE DEEL UIT VAN DE KUNSTROUTE VAN BEUNINGEN 

Schilderweekend 2018 De Holdeurn


SCHILDERMARATHON 24 februari  2018. 

Afgelopen zaterdag hebben we weer een hele gezellige, sfeervolle schildermarathon gehad.  

De opening van deze dag, door middel van ballonnen doorprikken, geschiedde door de organisatie, te weten:  Mia, Gerard en Corrie.

Het thema, voor diegene die daar zin in hadden, was idolen / iconen.

Gerard gaf uitleg in zijn toespraak hoe breed het onderwerp iconen kan zijn; niet alleen religieus maar ook bijvoorbeeld de bekende icoontjes van de computer.

Mia gaf vervolgens het programma van deze dag en we kregen er allemaal zin in! Na de koffie met overheerlijke kersen en/of appeltaart (door Diane gebakken, dank je wel!) zochten we allemaal een plekje op (ca. 20 personen) en onder gezellige muziek,door Thea van D. verzorgd, gingen we aan de slag !!

Uiteraard niet alleen schilderen, ook lekker bijkletsen, zingen en ook nog een dansje. Gezamenlijk de lunch, door ieder zelf meegebracht, met lekkere warme soep van het huis en een klein slokje witte wijn. Super gezellig zo samen (zie foto's).

Na de koffie/ thee of frisdrank rondom 15.00 uur weer lekker door geschilderd en de resultaten mochten er wezen !!! Schitterend te zien hoe iedereen zo fijn bezig is en hoe prachtig de werkstukken ontstaan. Er zaten echte juweeltjes bij !!

Rondom de klok van half 6 voor de borrel en het buffet naar een apart gedeelte van de Paulus in een hele gezellige, knusse ruimte  geborreld en een super lekker, smakelijk buffet, zowel malse kip als wel heerlijk rundvlees met toebehoren. We hebben dan ook goed ons best gedaan en alles opgemaakt.  Mooi wijntje erbij ..... wat wenst de mens nog meer!!

De beheerder van de Paulus heeft ons getrakteerd met overheerlijke luchtige toetjes.       Kortom:  we hebben genoten!

Na het diner weer terug op de zolder voor de werkbespreking. Annemieke nam, op verzoek, deze taak op zich en dat ging haar heel goed af. We vragen je vaker Annemiek!! Het is zo geestig al het commentaar te horen wat wij allen vinden van andermans werkstukken! Wel of niet dit of dat weglaten, die kleur niet of juist wel etc. heerlijk! Van het doorschilderen tot 22:00 uur is niets meer gekomen. Na zo'n intense drukke, gezellige dag en het buikje rond ging dat echt niet meer lukken. Om ca. 21:00 uur deed de laatste het licht uit.

Een hele sfeervolle,gezellige schildermarathon was het weer.

Bedankt organisatie en tot de volgende keer!  p.s: de foto's spreken voor zich.


Fotoserie van Gerard Wattenberg ( Marathon 2018 ).

-------------------------------------------------------------

Diashow van 3e Kerstdag 27 december 2017

Onze Jaarexpositie van 2017 in het weekend van 9 en 10 september in De Noodschuur.Diashow van onze marathon op zaterdag 11 maart 2017 

. Deze expositie was op 24 en 25 september 2016 en maakte deel uit van "De Kunstroute Beuningen".

Ons lustrum 35 jaar Het Paulusgilde